Met Mutatio Zorg was overeengekomen dat er twee bijeenkomsten zouden zijn: één met de naaste bewoners en direct betrokken organisaties én een algemene bijeenkomst. Bij de eerste bijeenkomst bleek al dat Mutatio niet aanwezig was en heeft Robert Jan Huijser van de Dorpsraad bekendgemaakt dat hij een uur ervoor geïnformeerd is dat Mutatio het gebouw in Schermerhorn gaat verlaten.

Het beloofde persbericht werd echter wel naar andere partijen maar niet naar de Dorpsraad (op onverklaarbare manier (?)) verzonden. Het persbericht kunt u hieronder lezen waarbij opgemerkt kan worden dat ook hierin weer onwaarheden staan want er is niet, nooit, op geen enkele wijze contact geweest met de direct omwonenden. Dit zou namelijk pas op deze avond gebeuren.

Op de avond zelf met een opkomst van tussen de 200 en 230 mensen hebben Dorpsraad, Gemeente Alkmaar en politie zoveel mogelijk vragen beantwoord en zullen achter openstaande vragen aangaan bij o.a. Mutatio.

De Dorpsraad bedankt een ieder voor komst naar de Grote Kerk, het bevestigd wat wij voorzagen: de betrokkenheid binnen het dorp en de behoefte om vooraf geïnformeerd te worden bij ontwikkelingen als deze. Mede omdat er vanuit meerdere kanten vragen gesteld zijn, druk uitgeoefend is en er kritisch is gekeken naar het hele proces is dit de uitkomst.

Informatiebijeenkomst van 28-06-2024 in de Grote Kerk te Schermerhorn
Getagd op:             

Eén gedachte over “Informatiebijeenkomst van 28-06-2024 in de Grote Kerk te Schermerhorn

 • 29 juni 2024 om 18:22
  Permalink

  Beste dorpsraad ten eerste bedankt voor alle inspanningen.
  Qua commu icatie is er vanaf het begin al eea fout gegaan.
  Dit heeft de organisatie aan mij ook ruimschoots toegegeven en trok direct het boetekleed aan.
  Er wasook veel begrip voor het gevoel van onveiligheid, doordat er op het laatste moment bedreigingen en andere haatmails bij de organisatie binnenkwamen, durfde ze het niet aan de bijeenkomst door te laten gaan en besloten zich terug te trekken uit schermerhorn.
  Ik hoop dat de huidige bewoners snel elders ‘n geschikte plek zullen vinden

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *