Beste dorpsgenoot, geachte lezer,

Een update voor wat betreft het Rabo-gebouw vanuit de Dorpsraad. Na de publicatie op onze site en op Facebook vorige week zaterdag zijn er best wat reacties binnengekomen en ik kan zien dat het Facebook-bericht ruim 1600x is bekeken.

Afgelopen week is er contact geweest met de Gebiedsregisseur, zij heeft mij bijgepraat over de ontwikkelingen vanuit de gemeente en zij heeft woensdag, met de Gebiedsmedewerker Openbare Orde & Veiligheid (OOV), een gesprek gehad met MutatioZorg, de plaatsende en begeleidende organisatie.

Lang verhaal kort: Mutatio is te kennen gegeven dat ze met 10-0 achter staan en de gemeente heeft aangedrongen op een informatiebijeenkomst met de omwonenden, en op contact met de Dorpsraad. Er is namelijk best wat te vertellen aan elkaar, en vanuit Mutatio zal er verzachtend worden uitgelegd en weerlegd wat onze vermoedens en aannames zijn. Let wel: die vermoedens en aannames zijn er omdat we tot een kleine twee weken terug niets hebben gehoord, en met het eerste politiebezoek van afgelopen dinsdag kregen we als dorp weer een minder fijn gevoel over de hele situatie.

Mutatio heeft donderdag contact opgenomen en gisteren hebben Angelique en ik online gesproken met de leiding van de organisatie, de oprichtster en de voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Wij hebben kunnen schetsen wat er leeft in het dorp en hoe dat zo komt. Dat we plotseling worden geconfronteerd met bewoners, met een enkelband, en dat de info die we zelf achterhaalden, ook van hun site, ons niet gerust stelde. En dat dit voorkomen had kunnen worden, door Mutatio. Mutatio zelf heeft aan ons ook een duidelijk verhaal verteld wat zeker de hele scherpe randen van het hele verhaal kan wegnemen.

Om bovenstaande uitgebreid toe te lichten, om zichzelf voor te stellen en om zich te verontschuldigen voor de manier van -niet- communiceren heeft Mutatio een informatiebijeenkomst georganiseerd en deze wordt gehouden op vrijdag 28 juni om 19.30 uur in de Grote Kerk. Hier zullen ze ook tekst en uitleg geven over samenwerking met buren/ buurt en zo hopen ze zorg en onrust te kunnen wegnemen. Inloop is vanaf 19.20 uur.

Natuurlijk is er nog meer te vertellen maar dit zijn nu de hoofdlijnen zoals het bij de Dorpsraad is geland

Ik wil nogmaals benadrukken dat wij als Dorpsraad geen beslissingsbevoegdheid hebben over een zaak als dit en dat we alleen kunnen bereiken dat wij en daarmee onze dorpsgenoten zo goed mogelijk geïnformeerd worden, en kunnen aangeven aan de diverse instanties wat er leeft in het dorp. Onze rol is het helpen met het mogelijk maken van de informatieavond, wij zullen helpen kenbaar te maken dat deze avond er is middels posters, via Whatsapp-groepen en onze site en Facebookpagina. Dat doen we niet in dienst van Mutatio, maar om het dorp te informeren…

Mutatio heeft een emailadres opengesteld voor de mensen in het dorp: Schermerhorn@mznbv.nl  Het emailadres is vanaf gisteren actief. Bewoners van het dorp kunnen al hun meldingen, klachten, aanbevelingen, etc. kwijt door een mail te sturen naar bovenstaand emailadres.

Met groet,

Robert Jan Huijser

Dorpsraad Schermerhorn

Update Rabo-gebouw (22-06) en uitnodiging (28-06)
Getagd op:             

4 gedachten over “Update Rabo-gebouw (22-06) en uitnodiging (28-06)

 • 22 juni 2024 om 18:23
  Permalink

  Wat fijn dat dit faat plaatsvinden, dus laten we vooral de bewoners en de organisatie een tweede kans geven.
  Ik hoop dat Gemeente, woningbouw en wijkagent ook zijn uitgenodigd.

  Beantwoorden
 • 22 juni 2024 om 18:53
  Permalink

  Goededag,
  Als opmerking dat de politie afgelopen dinsdag de “eerste keer” op de stoep stond,
  Ze zijn al vaker geweest de afgelopen weken.

  Beantwoorden
 • 23 juni 2024 om 16:42
  Permalink

  Voor al die dorpsbewoners die deze mensen en Mutatio een tweede kans willen geven, wil ik even iets kwijt. Jullie wonen er niet naast. Ik wel. Het siert deze dorpsbewoners dat ze een groot hart hebben, maar dit heeft grote gevolgen die jullie niet overzien. En na 7 jaar arbeidsmigranten in de voormalige RABO bank heb ik daar al iets meer ervaring mee. Ik heb ook een groot hart, maar dit is een brug te ver….

  Beantwoorden
 • 26 juni 2024 om 00:08
  Permalink

  Ik woon exact ernaast en ze kunnen vanaf balkon zo in mijn tuin kijken! Vorig jaar woonden ook aantal mensen in en heb goed en slechte dingen ervaren. Er waren 2 mannen die bescheiden waren en gewoon gedag zeiden en verder mij met rust lieten. Maar soms kwamen ook even tijdelijk nieuwe mannen wonen en werd ik gewoon bekeken of ze mij zat uitkleden als ik in de tuin zat en voelde ik me echt niet fijn. Ze zaten dan ook contact te zoeken en ik liet vaak ook blijken dat ik niet ervan was ingediend.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *