De gemeente Alkmaar overweegt de Witte Brug aan de Noordervaart in Stompetoren weg te halen. De aangegeven reden is de verkeersveiligheid en door het verdwijnen van de bushalte heeft de brug, volgens de gemeente geen functie meer. Hierover is een brief gestuurd aan de omwonenden en de dorpsraden van Stompetoren en Schermerhorn. Op dinsdagavond 09 januari hebben wij de Informatieavond over de Witte Brug bezocht. Provincie en gemeente hebben geprobeerd duidelijk te maken dat de brug in combinatie met de N243 geen veilige combinatie is. Uit de reacties van de (vele) belangstellenden konden ze echter opmaken dat er geen enkel bezwaar van de omwonenden en/of belanghebbenden is om de brug te laten staan. Belangrijker wordt het gevonden om de diverse restpunten op te lossen die nog afgemaakt moeten worden, zoals 3D-bruggen, het deel langs het Zuidje, maar zeker ook de fietsbrug t.h.v. de Zuidervaart waar een zeer gevaarlijke situatie is gecreëerd voor fietsers. Er is gevraagd om een formulier in te vullen voor reactie en inspraak. Deze is HIER te vinden. De petitie kan nog getekend worden:

https://www.petities.com/brug_moet_blijven

Informatie over de Witte Brug (met formulier)
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *